6 Jun

”Den sista balen”

Igår var, förutom min examensdag, även den sista balen för syskonen Larsson. Det var alltså lill-Viktor som skulle promenera på röda mattan tillsammans med Sarita. Och de var så fina, så fina!

Jag blev nästan rörd när jag stod där vid sidan av den röda mattan och kände samtidigt att jag var orolig för deras oskyddade entré. Utan att någon märkte det rullade jag ut på mattan och gömde mig snabbt som sjutton under det första, genomskinliga lagret av Saritas kjol. Med ryggen mot hennes rygg följde jag backandes hennes steg och kikade samtidigt kisande ut genom ”nätet”. Letade efter personer som skulle attackera dem. En man mitt i vimlet mötte min blick, han hade mörka kläder och luvan var uppfälld. Plötsligt bländades jag av solen som reflekterade mot hans vapen. Inom loppet av några sekunder hade jag rullat ut från kjolen, kastat mig över avspärrningsrepen samtidigt som jag skrek: ”Han har ett vapen!” Mitt i kastet är det någon som tar fast mig och håller mig mot marken. ”Släääpp mig” skriker jag innan jag hör pappas röst. ”Ge dig nu Emma, du är lite pinsam.”

Alltså den mannen. Han har verkligen ingen fantasi. (Pappa alltså. Mannen med pistolens fantasinivå är fortfarande oklar…)

6 Jun

Examensdagen!

Igår tog jag examen! Tänka sig. Jag trodde liksom inte att det skulle kännas så ”examensaktigt”, men det gjorde det faktiskt. Ceremoni, psalm, fina kläder, rosor i handen, min fina familj som gav blommor och present, tårta – många examensfenomen! Så nu har man en filosofie kandidatexamen inom mediekommunikationsvetenskap med inriktning journalistik. Förkortning på det tack? Hehe. Man kanske skulle ha blivit lärare. ”Jag är utbildad lärare”. Slut.

Jag bad Martin att ta bilder på när vi ställde upp oss med klassen. Det var ett misstag. Det finns nämligen inte en enda bild där hela klassen är med. Det är fint att jag i alla fall är med på alla bilder, men man kan tycka att poängen med klassbilder just är att hela klassen ska vara med… Men det kanske bara är jag…..

Jag ska försöka att minnas även ni som stod på kanterna, mina kära klassvänner. Låt mig presentera alstret ”Delar ur min klass”. Fotograf: Martin Larsson.

Haha! 

Efter ceremonin for vi iväg och åt restauranglunch och det var så fint att ha finfamiljen runt sig!

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)