29 Maj

Konserter och bröllopsfix

Jag står framför scenen. Musiken stegrar sig, jag dirigerar mer och mer intensivt, svetten bryter fram i pannan. Bara sexton takter kvar. Jag slår in trombonerna på exakt rätt åttondel, viftar med vänsterarmen mot saxofonsektionen för att de ska hålla ut tonerna. Flöjterna gör en sista drill, trumpeterna kör två korta och jag åker ut med armarna – sista tonen är mäktig. Och DÄR slår jag av. Paus. Första applåden kommer och sedan exploderar det av ljudlig respons i konsertlokalen. Jag slappnar av, ler mot musikerna innan jag vänder mig mot publiken. Taaackaar, sådärja, taaackar, jag bugar igen, de vill ha mer och…

Ojdå. Hehe. Det är så lätt att drömma sig bort… Det var inte jag som stod och dirigerade idag, det var ju Jakobs syster Maja som spelade trumpet på en slutkonsert. Vilken talang! Ett supersvårt stycke levererades tillsammans med en briljant pianist och det var utan tvekan kvällens höjdpunkt. Inte ens mjukglassen i en 23 grader varm solnedgång efteråt kunde slå det. Då förstår ni…!

För övrigt spenderade jag en väldans mysig kväll med ”vårt” (hehe) brudpar igår. Jag började med att grilla dem lite med olika frågor till planerandet och sedan satt vi ute i kvällssolen, åt gott och hade det trevligt! De kommer att bli ett strålande bra brudpar!

(Förlåt Elin och Lars ifall jag hänger ut er! Ni får maila ett argt mail, ni vet… Hehe)

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)