20 Maj

Bröllop i hufvudstaden

Nu är jag tillbaka! Jag har inte glömt er, min frånvaro i helgen beror helt enkelt på att jag har varit på ett uppdrag som jag inte har kunnat skriva om förrän nu – jag har nämligen varit nere i Stockholm på bröllopsbesök hela helgen!

Jag fick för ett par månader sedan den ärofyllda förfrågan om jag kunde tänka mig att ta hand om Hannahs barn under helgen när hon skulle gifta sig, samt göra ett gäng med bröllopscupcakes. Barn, cupcakes och bröllop. Tro det eller ej – jag tackade ja.

I fredags flög jag alltså ner, mötte upp med Hannah och Gustav och drog sedan hem till dem för att baka cupcakes medan Hannah gjorde sista skönhetsärendena. Nittiofem cupcakes bakades och dekorerades med frosting och små flowerpasteblommor som jag hade gjort här hemma.

Under lördagen drogs den härliga bröllopskarusellen igång och fototagning, frisör och smink ordnades för Hannah och tärnorna Amanda och Amelia hemma i lägenheten medan jag tog med de små liven till parken. Stockholm+barn+jag=orolig jag. Det kändes som att alla barn skulle springa ut framför bilar och bli kidnappade av pedofiler ungefär hela tiden. Jag var så nojig att jag var tvungen att ta på mig superman-dräkten. Med en lång mantel tog jag barnen på ryggen och flög över alla faror med ena näven framför mig i luften (vadå ”jag har tagit den posen av någon annan”??), gissa om det blev stora ögon på de andra kidsen när vi landade i Vasa-parken. Så ägda, de hade säkert transporterats dit i barnvagnar hela högen.

Barnen överlevde, så även jag, och tillslut var det vigsel-dags! Jag säger bara – så vackert. Hannahs dotter Rosa sjöng låten ”Halleluja” så att hela kyrkan snöt ikapp och brudparet strålade där framme vid altaret! Fina, fina dom.

Efter det drog jag och brudnäbbarna hem och mådde gott resten av helgen tills de blev hämtade under söndagen av mor- och farföräldrar. Jag å andra sidan drog iväg till Lina för att fortsätta på bröllopstemat, vi ska nämligen vara värdar på Elin och Lars bröllop i sommar! Mitt första värd-bröllop! Så väldans roligt! Något som är mindre roligt är att jag nu är hemma och ska göra sista rycket med C-uppsatsen. På onsdag ska den in. Må Gud vara med mig.

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)