3 Mar

Cake pops när de är som bäst (värst?)

Hemma igen efter väldigt god middag hos mor och far! Jag gillar att avsluta helgen så, det känns liksom som en extra helgkväll – vilket är trevligt!

Nu ska ni få höra om mitt bidrag till Café Tre. Precis. Cake pops. *ett sus hörs bland publiken* Kan ni svara mig – vem var det som kom på cake pops? Vem?? Haha, jag var nästan tvungen att skratta mitt i eländet. Jag menar, man står där, i typ fyra timmar. Köket blir ett enda kaos, man rullar chokladbollar hit och dit, smälter choklad i omgångar, låter chokladen rinna av och ställer upp pinnarna med diverse saker som tallrikar och skålar för att hålla upp pinnarna medan de ”torkar” lite och tillslut har man skrapat ihop till typ 17 cake pops på fyra timmar. Som ändå ser ut som att en glad förskoleklass har skapat dem!? Jaha. Nähä. Jag ska hyra in Cecilias dagispolare nästa gång, då kan jag i alla fall säga att det faktiskt var barn som gjort dem.. Hehe.

Det roliga är att när man sedan står där, efter att ha städat bort i köket, och tittar på de små liven.. Då tycker man ändå att de ser rätt trevliga ut. ”Ändå fin idé, det där med att ha dem på pinnar…” tänker man och lägger huvudet på sné samtidigt som man ler fromt. Utan minsta tanke på ilskan en halvtimme tidigare när man irriterat ställde in de fula, fula verken i kylskåpet bara för att slippa se dem.

Jag gjorde en ”fusk”-variant med kex den här gången, men det blev minst lika gott och var betydligt enklare så det kan jag rekommendera! 

Du behöver:
1 pkt ballerinakakor med kladdkakesmak (ca 175g)
50g cream cheese

Gör så här:
– Krossa kakorna i en mixer eller liknande för att få en kladdig smuldeg.
– Blanda ner cream cheese och rör om tills allt är blandat.
– Rulla sedan bollar och låt de stå i kylen ett tag.
– Sätt på en blompinne och dekorera med smält choklad och något trevligt strössel!
– Låt sedan stå i kylen i en trevlig vas eller burk med strösocker i, så hålls de uppe! 

Tips: Blanda i lite kokosfett i chokladen när du smälter den så blir det jämnare yta! Men inte för mycket så att den blir för rinnig – en ”klick” bara! 

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)