24 Feb

Luleå-tripper och låtsaslådor

Vilken fin helg vi har! Jag älskar när jag och Jakob liksom är på samma våglängd där vi vill hitta på något och fylla dagarna med något trevligt! Däremot måste jag ge mig själv en knäpp på näsan – jag har blivit så dålig på att ta med mig kameran! Det är som att jag fortfarande lever kvar i att det är så mörkt ute så att det ändå blir dåliga bilder, men nu är det ju jätteljust hela dagarna, så nu har jag verkligen inget att klaga på.

Hur som helst, i fredags strosade jag på stan med kusin Elin och lille Ralf, sedan svepte vi förbi hos mormor och morfar och hälsade på. Alltid lika trevligt! Dagen avslutades med ost och kex framför Gladiatorerna tillsammans med grannarna. ”Mmm… ost och käääx”…

Igår fortsatte vi i samma trevliga anda och jag och Jakob for på en spontanttripp till Luleå där vi vandrade omkring i vårvädret! Handlade kläder, högtalare, käkade lunch. Jag gillar verkligen att umgås med Jakob sådär bara vi två! Vi susade hem, bjöd mor och far på middag och avslutade med att vinna över dem i Besserwisser. Hehe. Insåg dock att jag inte bidrog med i stort sett några rätta svar alls….. Jaha. Nähä. En dag – en dag ska ni få se…! Emmas kunskapshjärna kommer att återuppstå!! Eller ja, uppstå…?

Jag bjöd föräldrarna på mina klassiska polkagrisdrömmar, en god och enkel dessert om man snabbt vill bjuda på något!

Du behöver:
2 dl polkagrisar
2 dl vispgrädde
100 g vit choklad
4 digestivekex
2 msk smält smör (flytande margarin funkar bra!)
2 1/2 dl kesella
1 msk färskpressad limejuice

Gör såhär:
– Krossa polkagrisarna fint i en mortel. Ta undan lite till garnering.
– Vispa grädden och smält chokladen i vattenbad.
– Smula digestivekexen och blanda med det smälta smöret.
– Blanda den vispade grädden med kesella och den smälta chokladen. Rör ner polkakrosset. Smaka av med limejuice.
– Lägg digestiveblandningen i bottnen på glas (1 glas per portion). Fördela gräddblandningen över. Ställ i kylen 4-6 timmar. Garnera med polkagrisar och gärna citronmeliss.

Idag ska jag och Jakob nog köra till Luleå igen (hade vi bara tänkt ett halvt dygn tidigare hade vi ju kunnat göra detta ärende igår…) för att köpa lådor och hyllplan, sedan ska vi ordna fint i källarförrådet! Usch va tråkigt tänker kanske ni, men själv tycker jag sådant är jätteroligt! När det är klart kommer jag att sitta där jämt. Bara titta på alla rader med fina lådor… Mmm… *stryker försiktigt över en imaginär låda*

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)