18 Feb

Jordgubbsglass och knottror mellan tänderna

Jag älskar smaken av jordgubb. Jag tror att världen är delad i två läger. Ett läger som älskar hallon mer och ett läger som älskar jordgubb mer. Jag är definitivt i jordgubbslägret! Hallon kan vara lite starkt och så avskyr jag knottrorna som fastnar mellan alla tänder. Jag kan få ett sådant starkt hat mot hallonknottror som man inte lyckas få bort direkt så att jag liksom inte vet var jag ska ta vägen. Okej, det kanske inte riktigt är samma avsky som när jag hör om barn som far illa. Men det kommer tätt bakom.

Här är min lista över de tre fenomen i världen som jag avskyr mest (i ordning):

1. Barn som far illa
2. Hallonknottror mellan tänderna
3. Obotliga sjukdomar

Hur som helst, jag provade i alla fall att göra jordgubbsglass härom dagen – vilket för övrigt är ett utmärkt sätt att ta tillvara på frysta jordgubbar som liksom måste mixas ihop eftersom de har en rätt sladdrig och otrevlig konsistens annars. Det blev gott, vilket inte var särskilt revolutionerande eftersom glass med bär liksom är svårt att misslyckas med. I alla fall när det gäller smaken!

Du behöver:
3 äggulor
3/4 dl florsocker
2 1/2 dl standardmjölk
1 1/2 dl tinade jordgubbar
1 1/2 dl ovispad grädde

Gör såhär:
– Vispa ihop äggulor och florsocker och blanda det med mjölken i en kastrull
– Sjud på svag värme under omrörning tills smeten tjocknar
– Låt blandningen svalna och mosa under tiden jordgubbarna
– Blanda ner jordgubbssmeten i glassmeten och tillsätt grädden.
– Kör i glassmaskin eller frys in i burk (rör om då och då under processen tills glassen är helt fryst)
– Ät och njuuut!

18 Feb

En ego-vecka på ingång

Det blev visst en bloggpaus i helgen. Vi har haft fullt upp med olika slags bestyr som innebandyturnering, kompishäng och andra aktiviteter! Jag gillar välfyllda helger.

Idag är det måndag och den här veckan är Jakob i Stockholm med jobbet och jag har ingen lektion eftersom hemtenta står på schemat. Jag har städat i ordning här hemma, fyllt kylen och har tänkt ha en riktig ego-vecka. Hemtentan ska ju såklart göras, men jag är ju väldigt fri att göra den när jag vill vilket är skönt. I övrigt ska jag ta någon promenad, hälsa på familj och mina mor- och farföräldrar och se serier. Trevligt! (Okej, vem försöker jag lura, vadå ”se serier”? Jag ska bara se One Tree Hill. Som vanligt.)

Okej, nu är det dags att sluta tänka på alla mysiga saker som ska göras och ta tag i de vetenskapliga artiklarna. Hemtenta – mig vinner du inte över!

Jag bjuder på en mobilbild med mina två favoriter! 

20130218-100419.jpg

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)