13 Feb

Semlor och en liten smyg-smakare

Igår satt jag i soffan och funderade. Frågorna var många men den allra största frågan hängde som ett åskfyllt moln över mig, det ville inte försvinna. Jag viftade, höll för öronen, räckte ut tungan, men ack – inget hjälpte. Den stora frågan återstod:

Skulle jag eller skulle jag inte göra egna semlor i år?

Ja ni förstår ju. Tillslut bestämde jag mig – nej, i år fick det bli köpessemlor. Jag orkade icket baka jästbröd två gånger på samma vecka! Nej! Nein! Jag gör det inte bara!

Två minuter senare stod jag där, i förkläde och med mjöl på golvet. Jaja, det gick ändå rätt bra. Och man måste onekligen erkänna att det är lite skillnad på nybakade semlor och de torra köpes-semlorna! De egna är för det första färska, sedan kan man både välja storlek och mängden mandelmassa själv (är inte jätteförtjust i för mycket mandelmassa).

Broder kom över och åt en han med. Alfons följde också med, men han satt mest där på soffan och såg ut som att han för sitt liv inte kunde förstå varför det bara fanns tre semlor på bordet när vi med honom inräknat var fyra?? Ni skulle se blicken han gav oss. ”Svikare” viskade han med fransk brytning (ja, han är ju faktiskt en fransk bulldog) medan jag tog den ena tuggan efter den andra. När Jakob tittade bort så slickade Alfons lite på hans semla. Jag sa inget om det till Jakob. Ibland är det bättre att inte veta allt och jag menar – titta bara på den här lilla varelsen? Ingen skulle väl någonsin misstänka honom……?

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)