10 Feb

Pappa-skryt och aningen platta frukostbullar

God eftermiddag världen! Eller ja, världen och världen, men god eftermiddag till er läsare i alla fall!

Konsert igår var jättebra men bäst av alla var nog ändå min kära far som briljerade i alla sina solon – om man nu får skryta. Inte bara det att han är rent tekniskt duktig på att sjunga, han har bara så fin röst!

I övrigt har dagen spenderats med årsmöte och brödbak, jag ville bara svänga ihop några enkla frukostbullar under förmiddagen till kvällsfikat i kväll som fina familjen Berggren kommer och äter med oss, men vet ni? När det inte är något grovt mjöl eller kli av något slag, ingen ost eller ens några russin i bröden – då blev de rätt platta i smaken. Lite hamburgerbröd-varning. Men äsch, till nästa gång ska jag riva ner lite västerbottenost och till i kväll finns det lite annat bröd att välja på! Det blir nog bra, ska ni se. 

Du behöver:
1 pkt jäst
7 dl fingervarmt vatten
1 msk honung eller strösocker
2 msk olivolja
15-16 dl vetemjöl
1 ½ tsk salt
ett par deciliter riven västerbottenost
russin
ägg
sesamfrön

Gör såhär:
– Smula ner jästen i en stor degbunke och rör ut den med lite av det fingervarma vattnet.
– Tillsätt resten av vattnet, honungen, olivoljan, saltet och nästan allt mjölet (eventuellt osten och russinen). Arbeta degen i maskin eller med elvispens degkrokar tills degen är smidig, men ändå lite klibbig.
– Låt jäsa i minst 30 min.
– Ta upp degen på ett mjölat bakbord och dela den i 20-24 lika stora bitar. Forma till runda bullar och fördela dem på två plåtar med bakplåtspapper.
– Låt jäsa i minst 30 min.
– Sätt ugnen på 225 grader.
– Pensla med uppvispat ägg och strö på sesamfrön.
– Grädda mitt i ugnen i 10-12 minuter.

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)