31 Jan

Lakritsglass med hallon

Jag sa ju härom dagen att jag skulle prova att göra glass. Sagt och gjort! Jag provade att göra en lakritsglass med mitt fina lakritspulver, men alltså, jag är inte helt såld på det. Om ni frågar mig så är smaken inte lakrits utan smaken är just lakritspulver. Men nästa gång ska jag prova att krossa ner lite turkisk peppar också för att få smaken lite saltare och mer lakrits-aktig!

För övrigt blev det en väldigt trevlig konsistens på glassen! Den var inte alls färdig efter de tio minuterna med glassblandaren som den skulle vara, men efter en natt i frysen så var den fantastiskt krämig och god!

Du behöver (4 portioner):
5 äggulor
0,5 dl socker
2 dl grädde
2,5 dl mjölk
1 msk honung
0,5 dl gelésocker
2 msk lakritspulver
Ev. några droppar svart karamellfärg (som finns på Ica!)

150-200 g hallon
Ca. 1 dl socker

Gör såhär:
– Vispa äggulor och socker pösigt
– Värm mjölk, honung, grädde tillsammans med gelésockret till kokpunkten.
– Tillsätt lakritspulvret och vispa ner blandningen i äggblandningen. Kör i glassmaskin eller ställ i frysen men rör om då och då så att glassen blir smidig. Man kan tillsätta några droppar svart karamellfärg om man vill ha den mer lakrits-grå, annars blir den bara lite ljusbrun!
– Sjud ihop hallon och socker i några minuter.
– Servera!

Nu ska jag och Jakob strax äta egengjord pyttipanna och sedan ska vi tydligen iväg på spelkväll – på en torsdag! Är inte det lyx, va??

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)