14 Okt

Brangelinas och kycklingreceptet efter behag

Hemma igen! Det är alltid märkligt hur mycket längre några dagar känns när man inte är på hemmaplan, vilken lyx med helg direkt när man kom hem!

Igår blev det middag med Hantons (Hanna och Anton alltså. Den nya grejen är att göra ”Brangelinas”-namn på alla par, jag och Jakob har dock inget som riktigt klingar så bra.. Jakma? Emkob? Jakemas? Nä, ni hör ju. Helkört. Så mycket lättare det är tillexempel för vännerna Viktor och Viktoria, de kallar man ju bara Viktors – rätt och slätt.) och sedan kom fler vänner förbi på en riktig spelkväll! Jag hade ett riktigt flow och vann faktiskt i alla spel, antingen ensam eller i lag! Kul när man känner att man är på topp!

Vem försöker jag lura? Jag vann inte i något spel. Noll. Zero. Däremot hann jag nog äta flest nötter, räknas det?

Vi bjöd på vår inlindad-kyckling-klassiker och jag fick en kommentar på recept, men något recept har vi tyvärr inte, man gör lite efter behag! Såhär brukar vi göra, gör klyftor och stavar av rokfrukter, typ potatis, morötter, rödbetor. Sedan lägger man grönsakerna i en plåt och häller mycket olja över, pressar i en vitlöksklyfta eller två, strör lite ärtskidor över och ringlar lite hounug. In i ugnen på ungefär 200 grader tills de se klara ut.

De färska kycklingfiléerna delar vi på mitten, lägger i skivor med mozzarella, soltorkad tomat, lite pesto, och salt och peppar. Virar sedan in dem i baconskivor, försteker så att baconen får lite färg, sedan in i ugnen under rotfrukterna i cirka 20-25 minuter. Det bästa är om man har en termometer, då är kycklingen klar vid 70-75 grader. Servera med sallad, beasås och dricka! Njut!

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)