24 Sep

Charmen med hyrfilm

Det här med att hyra film. Vi hyr film rätt ofta, under vinterhalvåret är det nästan varje söndag. Ibland säger någon att ”men varför laddar ni inte bara ner?”. Och det direkta svaret vet jag faktiskt knappt. Vi har liksom ingen direkt anledning, det enda jag vet är att jag inte tror att jag har hört den frågan komma från mig och Jakob någonsin, ”ska vi ladda ner den?”. Vi liksom bara gillar grejen med att hyra film. Det känns reko liksom! Fara förbi på väg hem från en söndagsmiddag. Hälsa på grabbarna på Hemmakväll, de man börjar känna igen såpass att man även hälsar på dem utanför butiken. Sedan går man till nyheter, kikar runt, läser på baksidan. Ifall inget lockar går man vidare, neråt på nyheter-skalan. Prickar av i huvudet de man har sett, de man inte vill se. ”Den här då?” frågar kanske jag, håller upp en drama av det seriösare slaget. Jakob skakar på huvudet, ”finns den inte som blueray?” frågar han. Ånej. Jag har tagit upp en DVD-film. Jag tittar, alla blueray är uthyrda. Sätter tillbaka filmen, vet att då är det kört. Det får bli en annan film. Plötsligt hittar någon den perfekt, den tar vi. Vi vandrar vidare till ICA, hittar något gott att äta, kvällsmat eller lite godis. Åker hem och plötsligt blev söndagskvällen lite längre. Det är helt enkelt lite mysigt att hyra film, inser jag nu.

Jag antar att det är min klassiska ”jag-målar-upp-en-mysig-bild-och-så-försöker-jag-få-det-att-bli-så”-sida som spelar in, men det som förvånar mig är att Jakob också verkar ha det draget när det gäller hyrfilm. Inte mig emot! Igår drog vi dock en nitlott när det gäller film, ”Hamilton – I nationens intresse” var verkligt inte särskilt spännande enligt vår smak. Vi stängde till och med av den! Det gör vi aldrig!

I övrigt längtar jag efter några saker:
– Få praktik
– Ha en hel Emma-pysslar-dag utan dåligt samvete
– Dekorera en tårta (inget kalas i nära antågande dock, kan man baka en onsdagstårta?)
– Ha prickat av alla saker på min ständiga to-do-list
(Här måste jag bara tillägga att min to-do-list aldrig försvinner. Det beror på att det inte bara är tråkiga saker på den, när de jobbiga sakerna börjar tunnas ut, då kan det liksom stå ”pyssel-dag”, ”baka limpa med mormors recept” eller ”visa en instruktion kring något på bloggen”. Och om de någonsin är avprickade utan att nya, jobbiga har dykt upp, då kan det komma dit andra saker som att hälsa på någon som det var länge sedan jag träffade, planera ett framtida liv eller ja, varför inte starta ett företag? Ja, ni fattar. Det tar aldrig slut, det blir bara i större och luddigare skala. Men samtidigt, om det inte finns något jag vill göra, ja, vad gör man då?)
– Få barn

Det om det. I övrigt är jag rätt lycklig i själen just nu! Livet är ändå rätt bra härligt, kan vara lätt att glömma det mellan middagsplanering, skoluppgifter och tvättider!

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)