19 Sep

När kranen skruvas av och på

En ”ledig” dag idag! Jag som hade tänkt vara hemma och läsa kurslitteratur (okej, inofficiellt hade jag tänkt hinna smygpyssla lite också). Istället slutade det med att jag satt hemma hos mor och far och åt pyttipanna på murrikka (kommer aldrig ihåg hur detta stavas). Det blev opretentiöst och bra, såhär på en onsdag. Rätt mysigt hade vi det också, jag, pappa, Viktor och lillan.

Vet ni vad jag har funderat på de senaste veckorna? Det här med att leva sig in i andras situationer, i de som har det betydligt sämre än vad man själv har det. Det känns som att det är mycket hemskt som har hänt människor lokalt under senaste tiden och därför har jag inte kunnat sluta fundera.
För mig är det som en kran som går att skruva på och av. Jag har ganska lätt för att smygöppna den där kranen av medlidande. Försöka tänka mig in i någons situation. Och då gör det så ont, så ont – bara att tänka på hur det hade varit att behöva gå igenom något liknande! Bara att fundera på hur det skulle kännas att tillexempel bli föräldralös, förlora Jakob eller att bli utvisad från landet. Ibland tvingar jag mig att fundera på det, för att se vilken ångest det då är som väller fram. Jag öppnar kranen bara lite, lite, för att aldrig glömma att ta vara på varje dag. Som igår, när jag läste den här artikeln. Då lät jag kranen vara öppen, för bara några minuter. Men sedan stänger jag den igen. Hårt. Det måste man, för annars känns det som att man ska dö. Det går inte att sätta sig in i allas situationer – för plötsligt blir världen så fruktansvärt, oerhört grym.

Men det går att göra små saker. Som att ha ett fadderbarn och skänka en liten slant. Vara kontaktperson åt någon. Ställa upp för en medmänniska. Eller kanske bara skriva på en namnsamling. Idag skrev jag på en namninsamling för att familjen Raad från Älvsbyn ska få stanna, efter många år i Sverige. Det tar bara några sekunder och kanske, kanske kan det göra världen lite ljusare.

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)