4 Sep

Citrongrottor och en minnesvärd jogg

Jag har verkligen inget emot vardagen. Jag tycker faktiskt det är ganska skönt att den är tillbaka. Skola på förmiddagen, jobb på eftermiddagen, komma hem och göra dagens middag och sedan mysa i soffan framför något TV-program. Jag mår inte alls dåligt!

Men igår bröt vi av vardagen rejält – jag och Jakob gjorde något vi aldrig gjort förut. Sitt ner, andas lugnt och läs detta. Vi joggade tillsammans. Joggade! Tillsammans! Det började bra. Jag tog på mig löparkläder, knöt åt skorna hårt. Vi värmde upp med snabb gång uppför backen bredvid och sedan var det dags. Jag vickade på fotlederna, klappade mig hårt i ansiktet. Sedan tvingade jag kroppen att lyfta och tog det första löpsteget. Och det gick bra! Vi joggade i omgångar.

Efter ett par-tre omgångar började jag känna det. Jag mådde konstigt… Mina steg blev långsamma och jag blev yr. Otroligt yr. Jag stannade, stammade fram: ”Jag mår illa..” innan jag böjde mig fram och kräktes. Japp, rakt över Jakobs nyinköpta Nike-skor.
Jag svettades, la mig ner, krampade. Jakob la mig över ryggen och bar mig hem medan jag sjöng refrängen till ”I believe I can fly” med skrovlig stämma. Nää, jag skojade bara. Jag kräktes inte alls. Jag springer i för sig tyngre än en elefant men med ihärdiga peppningar så gick det faktiskt över förväntan! Jag var grymt nöjd när jag var klar och belönade mig med ett par citrongrottor. Väldigt goda!

Receptet kommer från kusin Stina som har en projektblogg där hon lägger upp massor med godsaker!

Du behöver:
3 d mjöl
100 g rumsvarmt smör
3 msk socker
1 tsk vaniljsocker
3 tsk vatten
1 äggula
Lemoncurd

Gör såhär:
– Blanda mjöl, socker och vaniljsocker. Tillsätt äggulan, smör och tillsätt sedan vattnet eftersom.  Knåda tills det är en deg som släppt bunken. Ställ i kylen i cirka 30 min.
– Rulla degen till små bollar och tryck ett finger i varje kaka så att det blir ett hål.
– Sätt en klick lemoncurd i varje hål och grädda i mitten av ugnen i 175 grader i cirka 10-15 minuter.
– Ät och njut med kall mjölk!

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)