23 Aug

Pestopasta

Nu har jag lämnat er funderandes. Kanske i flera timmar, hela natten. Vilken klåpare tänker ni, hon säger A men inte B! Vad ska vi göra, hur ska vi förhålla oss? Ni kanske lurpassar på mig tills jag går förbi er i mörkret. Hoppar på mig, kastar in mig i bagagutrymmet och stänger luckan. Kör runt med mig tills jag tappar tid och rum. Var är jag, vem är jag, vad vill ni mig? Jag ligger på något hårt, kan inte röra mig. Tillslut bländas jag av ljuset från gatulampan utanför när bagageluckan öppnar sig. Händer tar tag i min slappa kropp och ni kastar ner mig på trottoaren utanför mig lägenhet. ”Gör aldrig om det där”, säger ni och vandrar iväg.

Allt för att jag glömde skriva vad man kan göra med pesto.

Nä, det var ett skoj, men här kommer såklart receptet på vad jag bjöd på igår! Det var en verkligt enkel rätt som snabbt kommer att susa in på vår lista på bra vardagsmat. Pestopasta! Det finns säkert mängder att varianter på pestopasta, men här kommer en:

Du behöver för ungefär fyra portioner:
Pennepasta
3 pkt bacon
Färska champinioner
2-3 dl pesto
Coctailtomater
Fetaost

Gör såhär:
– Sätt igång pastavatten. Skiva och stek sedan champinjonerna innan baconen läggs ner i stekpannan, champinjoner ska stekas rätt så länge!
– Stoppa ner pastan i vattnet. Stek baconen och champinjonerna tillsammans.
– Sila pastan och stoppa i en stor pastaskål eller liknande! Blanda ner baconen och champinjonerna i pastan. Ta sedan peston och blanda med allt annat.

Garnera sedan med halverade cocktailtomater och bitar av fetaost! Färdigt!

Men idag, idag blir det annat. Idag tror jag minsann det blir middag på MAX! Jag är så väldans stripssugen!

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)