22 Aug

Pesto och en paus från tiden

Vilken fin dag jag har haft! Jag har bakat, fixat, gått promenad, handlat, lyssnat på musik. Bara mått bra helt enkelt. Det är nog det jag älskar mest med att vara ledig – att saker får ta tid. Jag kan vakna på morgonen och läsa en bok tills den helt enkelt har tagit slut. Jag kan gå en promenad och avsluta på affären, utan att behöva ta bilen för att jag har bråttom. Jag kan baka fyra olika sorter istället för mycket av en enda – ifall jag har lust. Jag kan duscha och komma på att jag vill bada. Och bara göra det. Det är livskvalité det.

På tal om ingenting, tycker ni om pesto? Pesto är ett av alla de kulinariska tingest som jag i det längsta försökt intala Jakob att jag inte tycker om – tills jag insett att jag trots allt tycker om det. Ooops. Idag hade vi bjudit bror Martin och Elina på middag, och bara för att jag kunde så bestämde jag mig för att göra hemmagjord pesto. Blev dock lite besviken på smaken, men ibland när man är så van köpesvarianten så tycker man att den hemmagjorda smakar ”konstigt”. Men det är dock värt att ge det ett par försök, och det är alltid roligare att bjuda på något som man gjort från grunden!

Du behöver:
1 skalad vitlöksklyfta
30 g pinjekärnor
blad från två krukor basilika
80 färskriven parmesan
1 dl mild olivolja
salt

Gör såhär:
– Mixa vitlök, pinjekärnor och basilikablad till mos i en matberedare
– Rör ner riven ost och olivolja till lagom konsistens, smaka av med salt

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)