3 Jun

HUS I SINNE

Vet ni vad jag är sugen på? Ja, ni har rätt. Ett hus. Jag är så otroligt inne i hustankar just nu, och det blir nog ännu värre för att det närmar sig sommaren vilket innebär att man känner sig lite instängd i lägenheten. Jag vill ha ett hus där jag kan pyssla, ha pelargoner i fönstrena, fynda loppisfynd som faktiskt ryms, ha en bokhylla som täcker en hel vägg, få ha altandörren öppen och höra ljudet av gräsklipparen utanför, kunna ha kalas i trädgården utan att bekymra mig om att det finns för lite plats. Åh, som jag vill. Ibland känns det som att man bara längtar och längtar! Och det är ju jättedumt eftersom jag faktiskt har det himla bra, just precis nu!

Imorgon kommer Lina hem för sommaren! Jippie!

3 Jun

HUSVAGNAR OCH BILLIGA VECKAN

Husvagn. Så många nätter man har sovit i husvagn i sitt liv. Vi har kuskat genom Sverige med husvagn, vi har trängts i husvagn, jag har kräkts i husvagn och vi har haft ett oändligt antal spelkvällar i en husvagn. Det finns ändå lite feeling över det. Men egentligen förstår jag mer att barnen tycker om det, för ska jag vara ärlig så är det rätt mycket som är besvärligt med husvagn när man är vuxen. Det ska packas, planeras, stuvas in, det är trångt, det går inte att flera gör något samtidigt och det gäller att hitta en sittplats som man trivs med för där lär man få stanna resten av kvällen. Men ändå så trivs man!

I helgen har vi inte sovit i husvagn (tack och lov om man får säga så) men vi har hälsat på när mamma, pappa och Cecilia har varit på husvagnsträff. Och tänka sig, man får en hel del flashbacks! Det fikas, det är tävlingar – trots ihärdigt regn – och så är det såklart gemensamma middagar. Igår var det palt!

För övrigt, jag och Jakob har ett servicekonto där vi för över pengar varje månad som går till hyra, mat, bensin och andra gemensamma saker. Jag reflekterade härom dagen över att det inte hade gått så mycket pengar från det. Sedan kom jag på svaret. Idag ska vi på kalas eftersom Jakobs pappa fyller år och detta blir då femte dagen i rad som vi blir bjudna på middag. Vi har ätit med mamma och pappa fyra dagar och idag äter vi alltså hos Dahlbäcks – vi har helt enkelt inte handlat. Glöm allt vad budget och billiga veckan är, det bästa tipset är att äta hos andra! Man får inte vara dum…

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)