29 Maj

EN TANKE ELLER TVÅ

Begravningen och minnesstunden blev fina på många sätt. Minnesvärda. Men också jobbigare än vad jag hade trott i morse. Det är många tankar som hinner passera under den där timmen i kyrkan. Jag hann tänka på de som är kvar, på döden som sådan, på hur lite tid vi har och på hur mycket jag har att vara tacksam över. Jag hann bli förtvivlad över alla begravningar jag kommer måsta uppleva i framtiden. Begravningar för människor som jag älskar. Så kan man ju inte tänka men det är hjärtskärande sorgligt när man ändå råkar göra det.

Framför allt så tycker jag det är sorgligt att han inte fick vara där. Här tillägnas flera timmar till att prata minnen, ge kärlek, hedra och visa vad någon har betytt för en och så får den personen inte vara där och höra allt. Hur sorgligt är inte det? Tänk om det hade varit tvärtom, att allt det som sades på begravningen var det sista man fick höra innan man lämnade livet? Så fantastiskt att få veta att man lämnade spår, att någon kommer sakna en. Jag hoppas innerligt att han visste det.

Det har varit en jobbig dag men den har fått mig att tänka på allt jag faktiskt fortfarande har. Vi får inte glömma att ge varandra kärlek medan vi fortfarande finns kvar och kan uppleva den!

29 Maj

NÅGOT ATT BEVARA

Jag känner mig så konstig. Idag ska jag göra något jag aldrig har gjort förut. Jag ska på begravning för någon som jag tyckte väldigt mycket om – min farfar. Jag slits mellan att vara ledsen samtidigt som jag ändå finner en slags frid i att jag vet att han har kommit hem nu. Den här eftermiddagen kommer att bli jobbig på många sätt. Men liksom alla de andra dagarna i livet så kommer även den här dagen att passera. Jag tänker göra den här dagen till ett fint minne, knyta en rosett kring det och stoppa det långt in i hjärtat.

Du somnade stilla
då färden var slut
från allt vad du lidit
Du nu vilar ut
Vi binder en krans
av minnen
de vackraste och 
finaste vi har
Vi vet att de aldrig vissnar
Hos oss är Du alltid kvar.

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)