4 Maj

CAFÉ TRE – CHOKLADIGT VÄRRE

Just ja, jag skulle ju komma ihåg att påminna om nästa Café Tre och tänka sig – det är ikväll! Kvällens tema är chokladtema (ja, fantastiskt), och för musiken står Therese Dissler med band! Mörk choklad, vit choklad, chokladmousse, chokladmilkshake, ljus choklad, ja ni förstår ju. Kom dit vettja! Det finns även middag för de som vill ha. Droppa in mellan 18-22, och njuuut av alla godsaker!

Bilden har jag lånat från Johanna som är en av arrangörerna!

4 Maj

APELSINMARMELAD – CHECK

På tal om att tiden går fort – den här veckan har ju inte ens hunnit börja så är det fredag! Strax ska jag susa iväg till skolan, men först ska jag sitta och njuta av min frukost, fil-limpa med egengjord marmelad. Apelsinmarmelad har jag aldrig gjort förut, men det var enkelt och blev faktiskt riktigt gott! Jag var lite orolig att det inte skulle smaka tillräckligt mycket apelsineftersom jag tycker att det kan vara så olika beroende på apelsinerna, men den här marmeladen smakar då väldigt mycket apelsin!

Du behöver:
3 apelsiner
1,5 dl vatten
2 dl syltsocker

Gör såhär:
Tvätta apelsinerna i varmt vatten med en mjuk borste. Skär bort det yttersta skalet med en potatisskalare. Skär ut fruktköttet. Se till att det vita inte kommer med! Lägg köttet och skalet i en mixer och mixa till önskad grovlek. Ifall ni inte vill ha så mycket skal – ta mindre mängd skal. Tillsätt vatten och syltsocker och låt det koka i ca 15 minuter under omrörning. Häll på ren burk och låt svalna innan ni sätter på locket och ställer marmeladen kallt. Klart!

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)