2 Maj

TID OCH INSPIRATION TILL HEMMET

Jag tror aldrig någonsin jag har tänkt så mycket på tiden i allmänhet som det här senaste året. Det är på allvar ett skämt så fort det går. Alla ”mellanveckor” som förr i tiden var oändligt långa – de existerar inte längre. Den trista vardagen, de gråa dagarna, vanan och tristessen verkar vara som bortblåsta. Jakob har en teori om varför tiden verkar gå fortare ju äldre man blir. Han menar att det beror på att varje dag procentuellt blir en mindre del av vårt liv. Ett sommarlov när man var sju, ja det var ju typ en fjortondel av hela ens liv. Kanske är det så. Men om det går såhär fort när man är 22, hur fort ska det inte gå när man är 43, 62, 78 och så vidare, då? Jag tänker på allvar på hur fort tiden går minst ett par gånger varje dag. Ibland fascinerar det mig, ibland skrämmer det mig och ibland är det bara helt omöjligt att förstå.

Men om tiden går fort när man har roligt, då borde det ju innebära att jag ofta har roligt? Och det är ju positivt! Igår tillexempel, då hade vi en väldigt trevlig dag. Vi sov länge, sedan åt vi födelsedagsmiddag hos Jakobs familj eftersom hans mamma har fyllt år. Som vanligt var det fantastisk god mat, och som vanligt är deras hem som taget från ett reportage i Sköna hem!

Sedan åkte vi hemåt, hyrde film, åt glass och rörde oss inte ur fläcken. I morgon ska jag tvätta. Och baka bröd! Man kanske skulle göra lite apelsinmarmelad också när man lika håller på. Någon som testat detta?

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)