7 Apr

PÅSKMIDDAG OCH SPELRECEPT

Jag njuter. Det har känts som fredag hela veckan och det är ju egentligen först idag som det är ”fredag” på riktigt! Hur bra är inte det?

Som väntat så hade vi en ypperligt trevlig kväll igår! Vi åt gott, vi spelade spel och vi mådde gott.

Vi spelade ett spel som liksom alltid går hem, vi kallar det fyrstegs-alias. Det är ett vandringssägen-spel, det vill säga, spelreglerna har spridits från mun till mun och för ett år sedan så hittade spelreglerna min spelfanatiska hjärna! Jag tänker att jag skulle testa något nytt, jag ska ge er ett spelrecept! Eller rättare sagt, jag ska föra vidare spelet till alla er som vill testa detta! Varning för skrattanfall!

Du behöver:
– Pappersark som klipps till mindre lappar, det ska rymmas ett ord på varje
– Pennor, helst så det räcker till alla deltagare
– Plastbunke
– Timer som går att ställa på 40 sekunder

Gör såhär:
– Dela ut papperslapparna så att alla får 3-4 var (fler antal lappar, resulterar i längre speltid). Innan spelet börjar ska alla skriva ett ord på respektive lapp som de har fått. Det får vara ett substantiv eller ett verb. Alltså ett ting, som bord, glas, papper, eller något man kan göra, hoppa, rita, skratta. Var kreativa! Roligt med kluriga ord, nätbrynja, kastrera, oljemålning, kompostpåse, ta vad som helst! Vik ihop lapparna och samla alla lappar i en bunke.
– Dela in er i två eller fler lag beroende på hur många ni är. Man kan vara i stort sett hur många som helst i varje lag.
– Nu börjar spelet. Spelet består av fyra omgångar.
Omgång 1. Det ena laget börjar, de ställer plastbunken i mitten av gruppen. När tiden (40 sekunder) går igång ska en ur laget ta en lapp och beskriva ordet som står på lappen med andra ord. Man får alltså inte säga någon del ur ordet som står på lappen. När första deltagaren har beskrivit sitt ord går turen vidare till nästa deltagare, och nästa, tills 40 sekunder har gått. Då gör det andra laget samma procedur. Lagen turas om på detta sätt tills alla lappar i bunken är slut. Då räknar man ihop respektive lags ihopsamlade lappar och antecknar hur många lappar varje lag fått.
Omgång 2. Nu samlar ni ihop alla redan använda lappar i bunken igen. Sedan gör ni samma procedur igen fast den här gången är det charader som gäller. Ni ska alltså beskriva orden som ni redan har hört en gång igen, fast med kroppen. 40 sekunder i varje lag tills alla lappar är slut. Räkna ihop era lappar.
Omgång 3. Tillbaka med lapparna i bunken. Samma sak igen, fast nu blir det svårare. Nu ska ni beskriva era lappar med ett enda ord. Blir det fel ord som dina lagkamrater inte fattar, ja, då är det bara för lagmedlemmarna att försöka gissa vilt tills tiden är slut. Nu börjar man dock känna igen orden från lapparna och det gör det hela möjligt. Räkna ihop lapparna i slutet.
Omgång 4. Tillbaka med lapparna. Klurigt nu. Vi har hört orden på lapparna tre gånger, men nu får man bara göra charader med ansiktet. Till hjälp får man även göra läten. Ping, tjong, schwoop, osv. Räkna ihop lapparna och räkna ut alla omgångars resultat. Laget med flest lappar genom omgångarna vinner!

Ni bara måste testa detta. Hysteriskt roligt och kan göras med nästan hur många som helst, var som helst.

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)