29 Mar

CHOKLAD OCH ÅTER CHOKLAD

Vilken dag! Vi har två väldigt roliga – men krävande – kurser framför oss! Listorna är så många och långa så att jag alldeles tappar bort mig. Men då gäller det att hålla huvudet kallt och tänka: en sak i taget! Och imorrn tänker jag tänka – helg!

Jag bara måste dela med mig av några chokladbomber som jag bjöd på i söndags. Chokladiga och kladdiga!

350g mjukt smör
6 dl strösocker
3 dl kakao
1 dl ljus sirap
1/2 tsk salt
6 ägg
3 dl vetemöl
400 g vit choklad

Gör såhär:
Sätt ugnen på175 grader. Vispa det rumsvarma smöret med socker så att det blir vitt och krämigt. Rör ner kakao, salt och sirap. Rör ner ett ägg i taget och vänd till sist ner vetemjölet i smeten. Hacka chokladen grovt och vänd ner den i smeten. Blanda ordentligt! Lägg ett bakplåtspapper i botten av en ugnsplåt med kant och häll i smeten. Grädda kakan i mitten av ugnen i 20-25 minuter. Prova med en sticka, den ska vara lite kladdig! Låt kakan svalna.

Glasyren:
3 dl vispgrädde
1 dl mjölk
0,5 dl ljus sirap
0,5 dl honung
400 g mörk choklad 70%

Koka upp vispgrädden, mjölk, sirap och honung. Ta av kastrullen från värmen. Finhacka chokladen och blanda chokladen med den varma grädden så att chokladen smälter. Bred ut glasyren över kakan och låt svalna i kylen. Ät och njut!

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)