18 Jan

TRYGG OCH BULLTJOCK

Igår kom Jakob hem och sa att han nu har fast anställning på företaget där han har varit lärling sedan han gick ut skolan i våras. Jag är stolt som en tupp! 22 år fyllda har han en treårig mediadesign-utbildning på universitet i ryggsäcken och en fast anställning. Det är han värd!

Trots att vi inte har behövt leva fattigt så känns det faktiskt ändå ganska tryggt att en av oss nu har en fast inkomst. Det är intressant det där med pengar. Så mycket som ändå handlar om det på något sätt. Jag behöver inte vara rik eller leva i överflöd, men jag vill ha tryggheten som en buffert på banken ger. Jag vill ha tryggheten i att inte behöva vända på slantarna varje månad, behöva ha ångest för att köpa något som jag behöver eller vara rädd för att jag inte kan ge mina framtida barn nya skor när de gamla är utslitna.

Tänk vilken lättnad i livet att slippa jobba för att kunna leva, utan istället få leva för sitt jobb. Ha ett jobb som man älskar oavsett lön eller helt enkelt kunna säga nej till jobb när barnen är små eller när kroppen behöver få vila. Ha friheten att kunna göra en spontan resa till ett varmare land eller ta en extra semestervecka. Det är livskvalité det!

Ifall jag inte hade mitt fantastiska journalist-drömyrke då, då skulle jag öppna mitt café. Ha världens sötaste förkläde, bli härligt bulltjock och baka tills benen vek sig!

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)