13 Jan

SÖT ÄPPELPAJ OCH TID SOM GÅR FORT

Dagarna går onekligen fortare när man har roligt. Det är märkligt det där, för det är ju så otroligt uppenbart att de roliga, lediga dagarna bara susar iväg! Hur lång är inte en halvtimme hos tandläkaren, den sista timmen på jobbet eller de tio minuterna när man väntar på bussen? Oändligt långa!

Mitt i allt pysslande igår så blev jag sugen på äppelpaj. Jag älskar paj med alla möjliga frukter och bär i, och äppelpaj med vaniljglass är ju syndigt gott. Ett sätt att piffa upp pajen är att göra små portioner i klassiska glasburkar i stället. Då blir det både trevligare att bjuda på eller enklare att spara till senare om man bara är en som ska äta. Stäng bara igen locket och sätt i kylen så är de redo för senare förtäring!

Det är nästan inga ingredienser, jag använde:

3 dl mjöl
1 dl socker
1 dl havregryn
125 g smör
Kanel
Ett par äpplen

Gör en smuldeg av det, lägg äppelbitarna i botten på glasburkarna och smula sedan en näve över det och tryck ner några till äppelbitar. Sätt ugnen på 200 grader och låt vara i 20 minuter.

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)