6 Jan

SORG, EFTERTANKE OCH MCYEKT MER

Minns ni böckerna som jag beställde för några veckor sedan? Igår läste jag sista sidan i den sista boken så här får ni som utlovat fyra små mini-recensioner!

Titel: Sarahs nyckel
Författare: Tatiana de Rosnay
Kommentar: Den här boken har en ingrediens som jag älskar. Den handlar om en verklig händelse, en händelse som jag inte visste om innan jag läste boken och som jag sedan har gått och funderat på och kollat upp. Det är bra litteratur det! Jag streckläste den, men samtidigt är det ganska stor kontrast, det är nämligen två historier som löper parallellt och den ena är så otroligt gripande medan den andra blir ganska platt i jämförelse. Men läs den för allt i världen och filmen är också värd att ta sig en titt på!

Titel: Niceville
Författare: Kathryn Stockett
Kommentar: Vilken fantastisk bok. Det här är ingen thriller och det ska man inte förvänta sig heller. Den här boken handlar livsöden och framförallt klasskillnader. Vi får följa med olika människor som berättar och varje historia har sina guldkorn. Det är en hel del vardag som skildras men det är just  deras vardag som har så mycket att berätta om varför hudfärg inte spelar någon roll. Den här boken röstar jag för, men ge inte upp ifall ni kommer till bitar som är långsamma i tempot – hela boken är värd att läsas!

Titel: Fortfarande Alice
Författare: Lisa Genova
Kommentar: Ja ni, vill ni ha en hjärtslitande snyftare så har ni en här. 50 år gammal får Alice diagnosen tidig Alzheimers sjukdom. Vi får följa henne när hon dag för dag glömmer bort hennes liv och ja, ni förstår ju varför den är hjärtslitande. Och det blir såklart ännu mer påtagligt och tragiskt när man vet att detta drabbar så många.
Sorglig men bra!

 

Titel: En dag
Författare: David Nicholls
Kommentar: Nej, vet ni vad. Jag hade sådana förväntningar på denna efter att den till och med kommit ut som film, men nej. Nej, den här var inte så bra enligt mig. Jag brukar aldrig sluta läsa en bok men den här fick jag nästan tvinga mig att fortsätta läsa. Den är seg, utdragen och bara ”i väntan på”, men det kommer liksom aldrig.

Om ni frågar mig så kan ni skippa denna i beställningen.

Nu ska jag beställa massa godbitar såsom ”Stolthet och fördom” och ”Jane Eyre”, det kommer bli fantastiskt!

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)