18 Dec

SAFFRANSSKORPOR MED FRID

Vi hade i uppgift att skriva en krönika förra veckan. Jag skrev om ett ämne som verkligen har varit aktuellt för mig i höst – nämligen stress och hur man lever i nuet. Jag tänker ofta på det, att försöka komma ihåg att njuta just när något pågår. Det är svårt och ibland glömmer jag bort det. Men när jag kommer ihåg det då bubblar det i mig och då blir jag sådär alldeles förskräckligt lycklig!

En sådan helg har det varit i helgen. Vi har haft julkonserter, jag har slagit in enorma mängder julklappar på jobbet, jag har lekt med Harry Potter-lego hos Jakobs familj, jag har skrattat så jag fått huvudvärk hos Emma och jag har ätit min favoritmiddag hos mamma och pappa. En sådan helg!

Sedan har jag ett tips till er som inte har haft möjlighet att ta jullov än! Vet ni vad som funkar jättebra ifall man är stressad nu i juletid? Japp, ni hade rätt. Saffransskorpor. Okej, tänker ni, det här är en klassisk verklighetsflykt. Saffransskorpor hjälper väl ingen? Men jo, ett par saffransskorpor lättar upp vilken uppgift som helst – jag lovar!

Här ska ni få det briljanta receptet som skapar skorpor från himmelriket:

100 g smör
1 g saffran
2 st ägg
1,5 dl strösocker
5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1,5 dl hel sötmandel
Råsocker

Gör såhär:
– Sätt ugnen på 175 grader.
– Smält smöret tillsammans med saffran, häll över i en bunke och rör ner äggen.
– Blanda de torra ingredienserna med hel sötmandel och vänd ner det i bunken.
– Forma degen till 3 längder och lägg dem på en plåt. Strö över råsocker.
– Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.
– Ta ut dem och sänk temperaturen till 125 grader.
– Skär längderna i 1 centimeter tjocka skivor och lägg tillbaka dem på plåten.
– Torka skorporna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.
– Stäng av ugnen och låt skorporna stå och torka i eftervärmen tills ugnen kallnat. Ät med mjölk och njut. Njut, mina vänner, njut.

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)