13 Dec

CITRONKOLA SOM TRÖST

Så förargligt, här gör man en ansträngning, klär på sig med stickade vantar och kappa, tar korgen under armen och har tänkt vandra till affären för att köpa lussebullsingredienser och så kommer man ut och så regnar det! Nä, fy va trist! Jag skyndade mig in innan julkänslan hann blåsa iväg som en fis i rymden och tände alla ljusen igen så att jag i alla fall kan låtsas att det signar ner alldeles perfekta små snökristaller utanför fönstret. Men, tänkte jag, då gör jag lite citronkolor istället.
Jag har nämligen en sådan fin julgodis-bok som jag har fått av Lina, och i den finns hur mycket gott som helst! Snabbt gick det också.

För er som inte kan läsa den lilla texten på bilden så kommer receptet här:

100 g smör
2 dl vispgrädde
3 dl socker
1 dl ljus sirap
1 tsk vaniljsocker
skal från två citroner

Gör såhär:
– Smält smöret i en tjockbottnad kastrull. Blanda sen i grädde, socker, sirap och vaniljsocker.
– Koka utan lock i 15-20 minuter och gör sedan ett kulprov. (googla ifall ni inte vet vad det är!)
– Tillsätt citronskal och häll upp smeten på en plåt med bakplåtspapper. Låt det svalna och klipp eller skär sedan kolan och slå in i papper.

Nu ska jag iväg på skolan och se luciatåg. Tänk vilken tur att man går på en musikhögskola och fortfarande får se luciatåg på skoltid. Lyllos mig!

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)