25 Okt

DAGENS BEDRIFTER:

Dagens enda bedrift är en cykeltur till staden i det klara höstvädret för att klippa luggen. Värre åtaganden kan man ha! För övrigt har jag haft en planerar-dag. Jag har skrivit in de nya kursernas alla lektioner i kalendern, bokat frisörtid innan jul, bokat tandläkartid, jag har beställt skolböcker, skickat diverse mail som har behövts skickas och även hunnit se över lämpliga helger för ett eventuellt Stockholms-besök och ett Umeå-besök! Det hade ju varit fantastiskt om det hade kunnat gå att klämma in i höstens bråda dagar.

Och just ja, jag har ju faktiskt bakat kolakakor idag också! Det är väl i för sig ingen bedrift i sig – enklare bakverk får man leta efter. Men smarriga är de, de små flottiga rackarna! Se bara så enkelt, du har säkerligen varenda ingrediens hemma!

100 g smör
1 dl socker
2,5 dl vetemjöl
1 msk sirap
1 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker

Knåda ihop hela härligheten med händerna och lägg ut tre längder på en plåt, platta till dem och skicka in dem i ugnen i 10 minuter på 175 grader! Låt de lägga sig en stund efteråt och snitta dem sen i diagonaler medan de fortfarande är varma. Låt svalna och ät med mjölk eller te!

Tänka sig så lämpligt att jag hade en tom glasburk som passade perfekt att fylla med just kolakakor! Då är det bara att gå och lyfta på locket när man känner sig sugen!

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)