10 Okt

SÅ MYCKET VILJA

Jag vill mycket. Jag vill göra mycket och jag tycker inte om att tacka nej till sådant jag vet är bra eller som jag tycker om att göra. Men sen är jag också väldigt medveten om att jag är en sådan som har potential att ta på mig alldeles för mycket. I det läget är jag nu. Just nu har jag sjukt mycket som jag vill göra, och framför allt har möjlighet att göra och tacka ja till det här året.

Men samtidigt är jag en livsnjutare. Eller nej – jag vill vara en livsnjutare. Jag vill stiga upp och äta lång frukost, jag vill kunna plocka svamp i skogen i flera timmar, jag vill kunna sova en slummer på balkongen, jag vill kunna strunta i städning för att kunna baka ett gott bröd. Jag vill kunna pyssla länge med Melissa Horn i bakgrunden. Men allt det där är lyx som jag unnar mig när det andra – nyttogörat – är gjort. Och ibland blir jag bara så matt av att min generation hela tiden ska prestera. Vi ska plugga, jobba, extraknäcka, spara pengar, resa, ha ett snyggt hem och ha åstadkommit något. Till det räknas inte pyssel och en långpromenad. I teorin vill jag inte höra till den skaran som hela tiden stressar på utan att ta hand om sig själva. I praktiken är det lätt att haka på.

Jag hoppas och tror att jag kommer att kunna göra allt jag vill i höst. Men på bekostnad av vad? Åh. Jag kan inte bestämma mig.. Det är tur att det är roliga saker! Ack, om bara dygnen hade ännu några timmar.

10 Okt

ROGIVANDE ALTERNATIV

Ifall man inte tycker att klippa och klistra är sådär alldeles särskilt roligt så kanske smyckestillverkning är något som är mer intressant! Ibland när jag vill ha lite omväxling så sätter jag mig ner och gör ett armband eller två. Det är något meditativt med att sitta ner och trä pärlor på en tråd. Och idag är det så himla enkelt att göra egna halsband som ändå ser bra ut – för en billig peng! Lätt att beställa från internet är det också!

Sedan är allt som behövs några askar att pynta, någon liten påse och några silkesband så har du en fin och personlig present att ge bort till någon du tycker om! Farmor är min största konsument, hon bär armbanden med sådan trofasthet att man blir alldeles generad. Och glad såklart!

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)