25 Jul

MIDDAGSLYX

Jag och Jakob har ofta ganska fullt upp. Mest på helgerna. En god fredagsmiddag i lugnan ro existerar sällan. Tråkigt, men sant! Därför har vi fått som vana att ibland ”leka helg” mitt i veckan. Hyra filmer och köpa massa godis en onsdag. Eller som idag, när Jakob for och handlade och gjorde en egenkomponerad fläskfilégryta med klyftpotatis på en måndag. Dumlekaka och jordgubbar på det efteråt. En bra middag ur många synpunkter. Jag får enastående mat – och jag slipper laga den. Perfekt!

Nu är det kväll och vi sitter tillsammans i kökslampans sken. Jag pysslar på med bilder och Jakob gör knopar. Sicken dag, mina vänner, sicken dag!

25 Jul

GRILLAT I REGN

Vi spenderade kvällen hos Johanna och Fredde igår, i deras nya hus! Hjälp vad fint dom hade och hjälp vad sugen jag också blev på ett eget hus!

Trots det regniga vädret så grillade vi, dock i torrt förvar på deras altan. Gott, roligt och supertrevligt!

25 Jul

MÜSLI OCH JORDGUBBAR

Här sitter jag och börjar min måndagsmorgon med lite fil, jordgubbar och Ernst-müsli! Jakobs pappa gjorde ju Ernst-müsli borta på stugan så jag var ju tvungen att pröva själv också, gör det du med vettja! Gott, lätt och billigt!

2 msk smör
3.5 dl havregryn
1 dl solrosfrön
1 dl pumpakärnor
1 dl hasselnötter, rostade
2 msk linfrön
1 dl flytande honung
1 msk kardemumma

Blanda hälften av alla de torra ingredienserna utom kardemumman i en panna med smält smör. Stek ingredienserna på hög värme. Ta av pannan när müslin fått fin, gyllenbrun färg.

Ringla över honungen och rör om i den varma pannan. Häll över müsliblandningen i en skål och tillsätt resten av de torra ingredienserna samt kardemumman och blanda väl. Häll över i en glasburk med förslutningsbart lock.
Servera müslin med jordgubbar och filmjölk!

Receptet och Ernst andra som recept hittar du på recept.nu!

Nu ska jag iväg till jobbet, min sista vecka på PT! Hjälp vad fort tiden går!


Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)