16 Jul

SÖMN UTAN SAMVETE

Ja ni, mina kära vänner! Här gör vi inte många knop, det är mat, våfflor, Ernst-müsli och kattunge-mys. Lotta kommer med filtar och varma sockar, vi mår bara gott. Ett tecken på min själsliga och fysiska återhämtningsfas som jag befinner mig i här på stugan är att jag för första gången på åratal sov till 12!

Klockan 12! Tolv! Mitt på dagen!

Det har jag inte gjort på år. Men vet ni vad det bästa är? Att jag inte hade det minsta dåliga samvete över detta när jag vaknade, vilket jag alltid annars har när jag enligt mig ”slösar bort en hel förmiddag” med att sova. Fantastiskt.

16 Jul

VÄRD EN TILL CHANS

Vet ni vad jag har tänkt göra för tokigt nu? Jag har tänkt ge er ett recept på en cheesecake som jag inte har bestämt mig ifall den är god eller inte! Tänk så tokigt. Jag gjorde den till midsommarafton och ville inte lägga upp den här för att jag inte tyckte den blev så lyckad. Men i efterhand har jag veknat och insett att den nog är värd en chans till.

Så om du är lik mig och gillar att testa nya bakverk så kan du väl ge den här lite annorlunda citroncheesecaken en chans!

Botten
– 12 stycken digestivekex
– 75 g smält smör

Fyllning
– 250g philadelfiaost
– 1 dl mörkt muscovadoråsocker
– 1 tsk äkta vaniljpulver (inte vaniljsocker)
– 1 tsk rivet skal från citron
– 2 dl vispgrädde

Lemoncurd
– 2 små citroner
– 2 ägg
– 4 dl florsocker
– 75 gram smör

– Smöra formen och mixa kexen tillsammans med det smälta smöret.
– Tryck ut smeten i botten på en vanlig pajform eller en form med löstagbar kant. Ställ svalt.
– Tvätta citronerna och riv det yttersta skalet fint, spara lite skal till fyllningen. Pressa ur 1 dl saft ur citronerna.
– Vispa ihop alla ingredienserna till krämen förutom smöret och sjud sakta under omrörning tills den tjocknat. Smält ner smöret i blandningen och ta från värmen. Låt krämen svalna och ställ den sedan svalt.
– Vispa ihop grädden och sockret lätt, men det ska inte vara inte rinnigt.Vispa i osten och fortsätt vispa tills det inte är klumpar kvar.
– Lägg lite av lemoncurden i formen och bred ut över kex-botten. Ställ det svalt.
– Häll ost-fyllningen i formen och kyl i frys tills kakan stelnat helt.
– Bred ut lemoncurd över den färdiga kakan och frys till den stelnat.

Ta fram kakan en halvtimme innan servering och dekorera med någon fin blomma vettja!

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)