7 Jul

EN GAMMAL MAN

Jag ska illustrera den här veckan med ett skriftligt läte:

Schoooowf!

Så fort har den här veckan gått!
Idag fick jag för övrigt beskåda en händelse som jag har gruvat för att få se. Jag fick se en gammal, gammal man ramlar nerför några trappsteg med en rullator. Det ser så hemskt illa ut! En man som går försiktigt med sina trogna ben som har vandrat många mil, det gör kanske ont i kroppen, han går sakta framåt. Att sen plötsligt falla mitt i de lugna stegen måste ju vara förskräckligt obehagligt! Rakt ner mitt bland en omkullvält rullator. Usch!

Meeen vet ni vilka jag sitter och tänker på nu? Jag sitter och tänker på de här små gullungarna. De är för tillfället mina favoriter!

7 Jul

MIN CYKEL OCH JAG

Det var en vacker sommardag för två år sedan. Jag skulle ta studenten, en milstolpe skulle passeras. Dagen med stort D var efterlängtad. Efterlängtad och samtidigt aningens ångestfylld. Från och med den dagen var jag själv, stod på egna ben. Ben som jag inte visste var de skulle gå, åt vilket håll de skulle föra mig.
Ceremonin var över. Släktkalaset var nästa punkt på schemat, sen vidare mot den galna natten. Jag stegade in mot grusgången, in mot huset där familj och släkt väntade. Mamma och pappa hade gett mig en ask, en liten, liten ask. Jag öppnade den, där och då, mitt på grusinfarten. Såg på innehållet med fundersam blick. Där i låg en nyckel. En liten silvrig nyckel med svart överdel. Jag förstod inte, kunde inte ana.
Sedan såg jag den. Såg föremålet vars tillhörande nyckel vilade i min slutna hand. En cykel. En alldeles egen, fin, svart, cykel. Min cykel. Min fina, fina cykel.
Efter den dagen har vi varit bästa vänner. Vi har inte alltid susat längs vägarna i speciellt långa sträckor, men vi har alltid träffats med jämna mellanrum. Saknat varandra under vintern och sen återförenats i ett härligt lyckorus i och med sommarens intåg. Vi ska vara vänner för evigt, jag och min cykel. Jag och min fina cykel.

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)