6 Jul

SAFT I STORA LASS

Rabarbersaft i all ära, visst, det är gott och läskande en varm sommardag. Men svartvinbärssaft. Svartvinbärssaft, det är läskande året om. Alla dar i veckan. 24/7. Det kluriga med hemmagjord svartvinbärssaft är att det kan vara kinkigt med att få tag i bären. Det är inte alla som har bär, däribland jag själv inräknat.

Men ibland har man tur! Som när grannen erbjuder att bistå med bären ifall jag gör saften. Och jag som tycker om att göra saft! Sicken tur, va?

Här ska ni få det enkla, enkla receptet som bara består av tre ingredienser.

2 l svarta vinbär
6 dl vatten
6 dl strösocker (per liter avrunnen saft)

Gör såhär:
Koka vattnet i en gryta. Lägg ner bären och låt allt koka i 10 minuter. Häll sedan massan i en silställning och låt det stå där och droppa i 30 min. Mät upp saften och sockret, koka upp saften och rör sedan ner sockret. Dra av från plattan, skumma och låt svalna. Häll sedan saften i rena flaskor.

Klart!

6 Jul

STUGBESÖK

Vi hade en liten släktträff ute på min kusiners stuga i söndags. Det har som blivit en tradition och jag tycker det är så trevligt så! Vi grillade, sjöng och jag tog mig ett snabbt litet bad. Ett väldigt litet bad.. Men vad gör det om hundra år? Eller om jag ska vara ärlig, vad gör det om 1 år? Ack, ingenting.

Nu ska jag cykla iväg till jobbet på min fina, fina cykel! Det är en cykel som förtjänar ett alldeles eget inlägg imorgonbitti. Men tills det fina inlägget kommer får ni hålla tillgodo med några stugbilder från en härlig söndag!

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)