13 Jun

BOKTIPS OCH SUKTANDE EFTER NAMN

Jag lovade ju tidigare att ni skulle få lite boktips inför sommaren så här kommer några sommarfavoriter! Den tunga vinterlitteraturen tar vi om ett halvår.

Titel: Karriär och köksbesvär
Författare: Sophie Kinsella
Kommentar: Det här är en riktig sommarfavorit! Den handlar om Samantha som är en framstående jurist och en riktig arbetsnarkoman. När hon plötsligt gör ett misstag flyr hon till landet och tar jobb som hemhjälp, vilket innebär arbetsuppgifter hon inte har en aning om hur man utför.
Alla böcker med Sophie Kinsella är roliga och läsvärda, jag har redan beställt ett par nya som jag ska ta mig an i sommar. Riktigt mysig bok!

 

Titel: Utsatt
Författare: Markus Lutteman
Kommentar: Det här är en verklighetsbaserad berättelse som är riktigt gripande och hemsk. Den handlar om Ester som blir adopterad från Etiopen till Sverige, och hur hon får kämpa med att vara ensam om sina hudfärg och växa upp i ett hem där hon blir sexuellt utnyttjad av föräldrarnas fosterbarn. Boken handlar om Esters kamp för att hitta sin riktiga mamma, om Afrikas längsta krig och om hur det är att växa upp som adopterad i det svenska 60-talet. Absolut läsvärd!

 

Titel: Lyckan, kärleken och meningen med livet
Författare: Elizabeth Gilbert
Kommentar: Den här har ni säkert hört talas om, den har varit väldigt omtalad och har blivit jättepopulär både som film och bok. Det är en inspirerande bok och jag förstår att människor blir väldigt sugna på att göra precis som huvudpersonen i boken! Det är en memoar så den handlar om författaren själv och hur hon en natt inser att hon inte är lycklig. Hon är 30, har man och hus, ett framgångsrikt jobb men trivs inte med sitt liv. Hon skiljer sig och far ut på en lång resa för att hitta sig själv. Hon åker till Italien för att lära sig njuta, till Indien för att lära sig nå sinnesro och till Indonesien för att hitta balans. Riktigt bra bok med mycket läsvärda tankar kring meningen med livet!

 

Titel: Hammarbyserien: ”Mamma, pappa, barn”, ”Pepparkakshuset”, ”Vyssan lull”
Författare: Carin Gerhardsen
Kommentar: Hammarbyserien består av tre böcker och det är en riktigt bra deckarserie som får det att rysa i kroppen. Den handlar om kriminalkommissarien Conny Sjöberg och hans kollegor. Tre olika brutal fall i de tre böckerna.
Det är fristående böcker men jag rekommenderar er att läsa alla!

 

 

Titel: Anonyma skoälskares klubb
Författare: Beth Harbison
Kommentar: Det här är en riktig feel-good-bok! Den handlar om en tjej som heter Lorna Rafferty och hon fullkomligt älskar skor. Hennes ekonomi har kraschat helt på grund av det och hon bestämmer sig för att starta en grupp där medlemmarna ska byta märkesskor och på så sätt spara pengar. Hon lägger ut en annons och gruppen innehåller tillslut några kvinnor som har helt olika livssituationer. De lär känna varandra och det hela utvecklas till så mycket mer än en sko-klubb. Rolig att läsa och perfekt i hängmattan eller på stranden!

 

Författare: Marian Keyes
Kommentar: Alla Marian Keyes-böckerna är riktiga sommarböcker, lättlästa och underhållande! Hon har gett ut ett helt gäng, Änglar, När Lucy Sullivan skulle gifta sig, En förtjusande man, Vattenmelonen, En oväntad semester och flera andra.

Alla böcker som jag har skrivit om i det här inlägget, och många fler, finns att köpa billig på nätet eller på second hand. Jag brukar beställa en del från Bokus, de tar ett par tjugor per bok.

 

Den här godbiten har jag börjat läsa idag! Jag bara älskar gamla böcker där historien utspelas för typ hundra år sedan, typ Stolthet och fördom, Anne på Grönkulla, Förnuft och känsla, Emma, och så vidare. Jag menar hur kan en bok INTE var bra när den innehåller namn som Scarlett O´Hara, George Wickham och Lady Catherine de Bourgh? Och språket sen.. helt fantastiskt!

Ha en bra dag, det tänker då jag ha! Scarlett O´Hara, här kommer jag!

13 Jun

KRÄM OCH SPONTANITET

Det finns något otroligt härligt i att stiga upp på morgonen, hitta rabarber som man fick av Jakobs mamma Lotta, och faktiskt ha tid att spontant göra rabarberkräm! Jag börjar få mersmak på det här med ledighet.

Rabarberkräm är för övrigt superenkelt att göra.

Du tar bara två-tre rabarberstjälkar, skalar dom och hackar dom i centimeterstora bitar.

Sen blandar du 2 deciliter vatten och en halv deciliter socker och kokar upp det. När det kokar häller du i dina rabarberbitar och låter allt koka i 4-5 minuter.

Efter det blandar du en och en halv matsked potatismjöl med lite vatten och häller i det i kastrullen samtidigt som du rör om. Voilà, en supergod rabarberkräm är gjord!

 

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)