12 Jun

KALAS SOM BLIR LYCKAT

Kalas hemma hos Jakobs familj är liksom alltid lyckat – trevligt och god mat!

Nu har vi varit och hyrt film. Det finns något mysigt över att hyra film. Det är inte samma sak att bara se en film från datorn eller att se någon film man redan har, det är något speciellt med att just fara iväg, välja bland nyheterna, läsa på baksidorna, köpa med lite godis, komma överens om vilken som verkar vara bäst och sen hyra filmen. Det finns bara en nackdel med det hela och det är att det alltid blir så väldigt dyrt. Inte för att filmen i sig är dyr att hyra utan för att vi aldrig lyckas komma ihåg att lämna tillbaka filmerna innan kl. 18 dagen efter. Så varje gång vi hyr får vi liksom lov att betala förseningsavgiften från förra gången vi hyrde film också. Men vad gör väl det om hundra år?

Nu har vi i alla fall hyrfilmen och kvällsmaten är redo. Alla tummar upp för en sådan söndagskväll!

12 Jun

REGN INNEBÄR PYSSEL

Regniga dagar som den här är perfekta för pyssel. Jag har två saker som jag aldrig skulle klara mig utan när jag pysslar. Den ena är min förvaring, jag har alla mina pysselprylar i bra förvaring annars skulle jag bli helt tokig! Då är det lätt att packa upp pysslet och packa tillbaka allt, vilket jag tycker är viktigt när man bor i lägenhet och inte har möjlighet att ha det där pysselrummet som jag drömmer om att ha i framtiden.

En annan pryl är min Cuttlebug. Den har jag till att stansa ut bokstäver och figurer och den är helt suverän! Istället för att klippa själv och få bokstäver som ändå inte blir särskilt bra, så stansar den här ut det på ett kick. Finns att beställa på Handkraft för cirkus tusenlappen!

Allt blir mycket roligare om man har bra saker att pyssla med, och jag tycker helt klart det är värt den där extra hundralappen. Det är ju trots att både en hobby plus ett fint sätt att spara minnen på!

12 Jun

KVÄLLSSOL OCH SOVMORGON

Piteå spricker verkligen upp när det är såhär otroligt varmt, det är människor ute överallt på stan långt in på småtimmarna!

Det går liksom bara att vandra omkring en hel kväll och man har det ändå riktigt trevligt. Det är väl skönt?

Jakob klättrade lite i träd. Krafsade sig upp, hängde i en gren en stund. Sen kurade han ihop sig på en lämplig plats såhär. Krafsade sig ner och gick därifrån.

Vi har tagit sovmorgon här. Eller jag har tagit sovmorgon, Jakob tar alltid sovmorgon. I vårt förhållande har vi helt motsatta sovtider. Eller i alla fall, helt motsatta trött-och-pigg-tider. Jag är kvällstrött, skulle kunna somna 10 varje kväll utan problem. Jakob är inte trött då. Inte det minsta. Han vill se filmer i sängen, gå ut och gå, lyssna på ett radioprogram. På morgonen däremot skuttar jag upp och känner livet rusa i mig. Då är Jakob trött. Jättetrött. Vill inte gå upp, vill inte göra något. Jag vill äta god frukost, lyssna på ett radioprogram, kanske fara till Storstrand som idag. Det vill inte Jakob. Hur löser vi det här?

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)