7 Jun

BAL MED ROMANTIK I LUFTEN

Åh, finns det inte något fint och romantiskt över studentbalen? En hel hop med uppklädda ungdomar som förväntansfullt promenerar fram längs den röda mattan. Jag gillar´t!

Jag och min frisörkompis har spenderat dagen med att göra vår vän Tove riktigt balsnygg! Om jag får gissa så tror jag att hennes kavaljer Linus kommer att tappa hakan. Hanna har lockat, flätat och trixat. Jag har pudrat, duttat och målat.

Och nog blev det bra nog. Om jag får säga det själv.

Nu ska jag iväg och titta till brodern och se ifall han ser lika snygg ut som Tove. Sen är det bal!

7 Jun

SOMMARFUNDERINGAR OCH RABARBERSAFT

I sommar är jag, Emma Larsson, ledig i hela fyra veckor för första gången på… ja, jag vet inte hur länge! Från det att jag slutade skolan tills starten av sommarjobbet på den lokala tidningen så ska jag alltså ha sommarlov.

Ledig, ledig, ledig.

En fråga. Är det bara jag eller medför ordet ledighet en aningens stress? Jag menar, man kan tycka att sommarlov ska vara kravlöst, men om fyra veckor måste jag ju kunna titta tillbaka och minnas allt det roliga som jag gjorde under mina lediga veckor, för tänk om jag slösade bort fyra veckors ledighet?

Jag vet i alla fall hur jag ska spendera mina veckor, på ett enligt mig, hyfsat vettigt sätt. Jag ska passa på att läsa! Ingen studentlitteratur, ingen dagstidning eller något annat som kan kopplas till skolan, jag ska helt enkelt läsa trevliga och spännande sommarböcker. Jag har redan beställt en ansenlig mängd böcker och jag lovar att återkomma med ett inlägg där ni ska få tips på underhållande sommarläsning. Lägg till en hängmatta och ett glas hemmagjord rabarbersaft så är saken klar – bättre kan det knappast bli!

Jag har börjat sommarlovet på ett ytterst trivsamt sätt, en eftermiddag i Badhusparken med fika, kubb och roligt sällskap. Härligt! Bara rabarbersaften som saknades då.

Det här är för alla som gillar IE6 och Opera på Nintendo Wii.

Tyvärr kommer den här siten att se väldigt tråkig ut i för er så du gör nog bäst i att byta webbläsare. Chrome eller ett PS4 är mitt förslag.

Frågor på det?:)